Ervaringen

Ervaringen

Hans Westmijze

Begin 2019 was ik een week op vakantie in La Palma. Behalve genieten van het eiland was ik toen op zoek naar iemand, die mij verder kon helpen de Spaanse taal beter te leren wat betreft conversatie, lezen en schrijven. Via de eigenaar van ons logeeradres leerde ik Marlies Ligter kennen als iemand, die mij daarbij zou kunnen helpen. Ik kreeg in die week van haar een ori├źnterende les in haar woonplaats. Dat beviel zo goed dat ik als een vervolg op deze les ruim drie jaar lang van haar via Skype Spaanse les heb gehad vanuit mijn eigen plek in Nederland. Het bleef al die jaren heel fijn om van haar alle details van de Spaanse grammatica te leren. Na niet lange tijd werd de conversatie in het Spaans, waarbij ik veel van de oefeningen, die ik van haar had gekregen, kon bespreken. In de tijd dat ik van haar les heb gehad heb ik mijn kennis van de Spaanse taal heel goed kunnen uitbreiden. Veel van de oefeningen gaven ook veel beter inzicht in de Spaanse geschiedenis en cultuur. Het was een geweldige ervaring, die ik iedereen kan aanbevelen.

Ammy Priester

Tijdens mijn vakantie, december 2019/januari 2020, heb ik Spaanse les gevolgd bij Marlies.
De lessen waren zeer leerzaam en de grammatica werd heel duidelijk uitgelegd. Marlies heeft veel liefde voor taal en is een uitstekende docente. De oefeningen waren gevarieerd en sloten goed aan bij mijn niveau. De behandelde stof kwam weer terug in de huiswerk-oefeningen en de herhaling zorgde voor verdieping en begrip. Graag had ik nog meer lessen bij Marlies gevolgd, maar aankomende winter, tijdens de volgende vakantie, hoop ik weer verder te kunnen gaan met de lessen.

Karel & Marja Brummer

Een kleine anderhalf jaar hebben wij wekelijks Spaanse les gehad van Marlies. Marlies legt op een rustige, duidelijke en prettige manier alle facetten van de Spaanse taal uit. Grammatica wordt afgewisseld met leesvaardigheid, conversatie en woordenschat. Als je behoefte hebt aan extra aandacht voor bepaalde onderwerpen dan houdt ze daar rekening mee. Het huiswerk is gevarieerd, grammaticale oefeningen, teksten lezen en vragen daarover beantwoorden, zelf stukjes schrijven over diverse onderwerpen en luisterfragmenten wisselen elkaar af.

Bedankt Marlies voor de vele aangename en leerzame uren die we met je doorbrachten.

zomer 2019

Cursist E.

Tijdens mijn verblijf op La Palma heb ik meerdere priv├ęlessen Spaans bij Marlies gevolgd.

Deze lessen waren heel leerzaam en ook gezellig. Stap voor stap gaf Marlies uitleg over de verschillende onderdelen van de Spaanse taal. Grammatica, woordenschat en conversatie werden per les nauwkeurig behandeld. Het huiswerk was nuttig om de Spaanse taal te leren.

Marlies gaf ook leuke uitleg en adviezen over het eiland La Palma.

Bedankt voor de fijne tijd.

zomer 2018

Jikke Visser

Marlies is een betrokken en toegewijde docent. Haar kracht zit in het uitleggen en het je grammaticaal goed leren van de taal.
Het huiswerk dat ze me gaf stemde ze af op mijn interesses en waren vaak qua thema heel interessant.
Op een speelse manier kreeg ik zo ook informatie over de geschiedenis van Spanje en het dagelijkse leven van de Spanjaarden.

Scroll naar boven