Over La Palma

Over La Palma

La Palma, die de historische naam San Miguel de La Palma draagt is een eiland in de Altlantische Oceaan wat tot de Canarische eilanden hoort. Samen met Tenerife, La Gomera en El Hierro hoort het tot de Provincie Santa Cruz de Tenerife

De stad Santa Cruz de La Palma is de hoofdstad van La Palma. Desondanks is het dichstbevolkte gemeente van het eiland Los Llanos de Aridane.

Vanaf 2002 is het hele eiland biologisch beschermd gebied, na Lazarote en El Hierro het derde eiland dat Unesco deze bescherming toekent. In het centrum van het eiland bevindt zich het Nationale Park van de Caldera de Taburiente waarin de grootste krater van de wereld ligt. De Canarische eilanden hebben 4 Natuurgebieden.

Het eiland La Palma: mooi, groen, veelzijdig en vriendelijk

De Palmeros noemen La Palma ook wel La Isla Bonita: mooi Eiland, of La Isla Verde: groen eiland. Geheel terecht want het eiland heeft adembenemende plekken en een enorme diversiteit aan vegetatie. Dat komt door de regen en het vermogen van de Canarische pijnbomen om de nevel te condenseren. Samen met de zon en de vruchtbare lava een succesvolle basis voor planten.
De vegetatie bestaat uit subtropische bossen, laurierbossen met enorme varens en lager gelegen lavavelden met vetplanten en cactussen. Ook de karakteristiek Drago’s (drakenbloedboom) zijn hier te bewonderen. De tuinen van de bewoners zijn weelderig. La Palma is onbetwist het groenste eiland van de Canarische archipel.

La Palma is het op vier na grootste eiland van deze archipel die uit zeven eilanden bestaat en heeft de vorm van een vuistbijl. Afgaande op de gemiddelde hoogte, vergeleken met de oppervlakte (708 km²), is het een van de meest bergachtige eilanden ter wereld. De Roque de los Muchachos is met 2426 meter, de hoogste berg van La Palma. Op de Roque de Los Muchachos bevindt zich het belangrijkste Observatorium van het noordelijk halfrond. Op de hoogste bergtoppen (boven 2000 m) is de hemel bijna 260 dagen van het jaar helder. Er zijn wereldwijd maar weinig gebieden die voldoen aan de eisen die door de moderne astronomie gesteld worden, daarom komen er jaarlijks zo’n 400 astronomen uit verschillende landen naar La Palma.

Het eiland trekt vooral wandelaars (er is een exclusief aanbod aan wandelroutes), natuurliefhebbers en mensen aan die behoefte aan privacy hebben en willen genieten van rust. De lokale wijnen en de keuken dragen hier hun steentje aan bij. De Atlantische oceaan verrast bezoekers bovendien met dolfijnen en in de winter zelfs walvissen.
De lokale keuken is voortreffelijk. De restaurants bieden een authentieke sfeer. Door het perfecte klimaat proef je in bijvoorbeeld salades, de zon.
Kortom La Palma heeft een vriendelijk en veelzijdig karakter.

La Palma is er vooral voor mensen die tot rust willen komen, van de natuur houden en met een drankje willen genieten van de oogverblindende zonsondergang.

Verdere nuttige links voor uw vakantie:

Alle Lansu heeft een verhaal geschreven over La Palma, getiteld ‘Een eiland aan de rand van de wereld’. Lees het hier

Scroll naar boven